Cyprus Property | Antonis Loizou

Русский

UK FREE PHONE 08000326203

INTERNATIONAL+357 25 871 552

Home Search Golf Properties Press Centre About Us Contact Us  

Press Centre > Άρθρα

Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Αντώνης Λοΐζου, FRICS - LinkedIn Profile

 

Αντώνης Λοΐζου, FRICS

Αντώνης Λοΐζου & Συνεργάτες  Chartered Surveyors

 

Press Centre

Articles
News & Exhibitions
Questions & Answers
Ελληνικά Άρθρα
Publications

Information

About Cyprus 

 

CIPA & Πραγματικότητες

17 Σεπτέμβρίου 2017

Subscribe to our monthly newsletters.

Cyprus Invest CIPA - Cyprus Investment Promotion Agency

Φίλοι μας αναγνώστες και Κυβερνώντες, υπάρχει τώρα κάποια πρόταση για ένα είδος fast truck για μεγάλες αναπτύξεις. Πολύ καλή προσπάθεια και ιδέα και θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα, διότι οι διάφοροι διαμαρτυρόμενοι καλοβολεμένοι δεν γνωρίζουν την προϊστορία.

Ο οργανισμός προώθησης ξένων επενδύσεων κάνει καλή δουλειά και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Είναι αξιοπρόσεκτες οι συνεχείς προσπάθειες του προέδρου κ. Αγκαστινιώτη και της νέας Διευθύντριας του Οργανισμού (της οποίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία).

Έγινε μια συνάντηση ενδιαφερόμενων επενδυτών στην Λεμεσό που κύριο στόχο είχε τις επενδύσεις σε αναπτύξεις ακινήτων αλλά και αλλού. Η παρουσίαση ήταν πολύ καλή και από τους παρευρισκόμενους ακούσαμε τα καλύτερα σχόλια.

Ως εδώ όλα καλά, αλλά τι γίνεται επί του εδάφους αγαπητοί μας αναγνώστες; Αυτά που υποσχόμαστε για εκείνους που θα πάρουν την απόφαση να επενδύσουν στην Κυπριακή οικονομία είναι εκείνα που θα βρουν στο πέρασμα της επένδυσης τους, που ως επί το πλείστον η επένδυση τους είναι των πολλών εκατομμυρίων;

Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό σας παραθέτουμε τις εμπειρίες ξένων και ντόπιων επενδυτών που είχαν την «φαεινή» ιδέα να επενδύσουν στην Κύπρο:

  • St. Raphael Hotel - Ζητούσε επίμονα να νομιμοποιηθεί η Μαρίνα αλλά είχε αδυναμία το Κράτος και ως εάν αυτό δεν αρκούσε, το ίδιο το κράτος κυνήγησε τον ξένο αυτό επενδυτή για 2 χρόνια περίπου, μέχρι βαθμού να τον φοβίζει ότι θα τον «βάλει φυλακή». Επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κατάσταση αυτή, προσπαθήσαμε επί 2 χρόνια να τύχουμε απάντησης από τις Αρχές χωρίς ανταπόκριση. Μετά δέησε το Υπουργείο Εμπορίου να καλέσει κοινή συνάντηση με τον επενδυτή (μετά από 2 χρόνια) και το θέμα βαίνει προς επίλυση. Ο ξένος επενδυτής τοποθέτησε ολοσέλιδες αγγελίες στον τύπο για το θέμα διαμαρτυρόμενος.

  • Το έργο ΕΔΕΜ της Πάφου (γνωστό ως της Αρχιεπισκοπής) στην Γεροσκήπου, ακόμη περιμένει τις άδειες, ενώ συνεχώς παρεμβάλλονται περιορισμοί και νέες απαιτήσεις (τελευταία του ζητήθηκε ποσό €27.000 για τις ανασκαφές για τα αρχαία και μετά το Κράτος του ζητά τώρα ακόμη €100.000)!! Ο επενδυτής αυτός αφού ξόδεψε εκατομμύρια για την ετοιμασία των σχεδίων/προτάσεων, φαίνεται να έφτασε στο τέλος της υπομονής του, όχι τόσο για τις €100.000, αλλά μας πήρε χαμπάρι ότι τον «περιπαίζουμε» ως Κράτος.

  • Ο επενδυτής του Τροόδους για δημιουργία Theme Park περιμένει εδώ και 2 χρόνια να του καθοριστεί το ενοίκιο. Παρόλης της αρχικής συμφωνίας για ενοικίαση με ενδεικτικό ενοίκιο (Χ) μέχρι να δεήσει το Κτηματολόγιο να του καθορίζει το ενοίκιο και παρόλο που κατ’ εμάς η συμφωνία από πλευράς ενοικίου ήταν λογική, επενέβη ο Μπαμπούλας - Γενικός Ελεγκτής και έτσι η όλη κατάσταση ακυρώθηκε.

  • Ο επενδυτής για ξενοδοχείο στη Λάρνακα - περιοχή Μακένζυ διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση στην εξασφάλιση αδειών, τοποθέτησε επίσης ολοσέλιδη δημοσίευση στον τύπο επί του θέματος διαμαρτυρόμενος.

  • Ο πρώην πρόεδρος Γ. Βασιλείου για το έργο ευεξίας/κατοικίες στην Πέγεια, ακόμη περιμένει – έργο πολλών εκατομμυρίων με ανάλογο όφελος στην περιοχή.

  • Για το έργο Λίμνη-Σιακόλα είναι μια σκέτη «τρέλα». Επένδυσε η εταιρεία αυτή μέχρι σήμερα τουλάχιστον €50 εκ. για να κλείσει κρατήρες και να μετακομίσει τα καρκινογόνα αποθέματα, καθάρισε την παραλία και τον βυθό, φύτεψε χιλιάδες δένδρα και ξαφνικά οι εδώ σοφοί της οικολογίας ανακάλυψαν τις χελώνες και μετά ο σοφότερος Δήμαρχος Πάφου, ότι αντάλλαξε παράνομα Τ/Κ γη (κάτι το οποίο έκανε και ο Δήμος Πάφου). Αποτέλεσμα το έργο παραμένει στάσιμο προς το παρόν.

  • Ο περιβόητος γάμος στο Άνασσα και η εξέδρα που τοποθετήθηκε σε τοποθεσία που «γεννούν χελώνες» ήταν ότι το χειρότερο, διότι και εκ των υστέρων, απεδείχθη ότι στην άμεση περιοχή δεν υπάρχουν χελώνες. Ασφαλώς ο άτυχος αυτός εκατομμυριούχος δεν θα μας το συγχωρέσει απογοητεύοντας και άλλους.

  • Το ξενοδοχείο 2 ορόφων στο Λατσί που του δόθηκε άδεια για να γίνει 4 όροφοι με συμμετοχή ξένου επενδυτή υπάρχουν ενστάσεις και μάλιστα ευρισκόμενο σε μια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανεργία και η φυγή των ντόπιων. Ίδε παρόμοιες ενστάσεις για το ΄Ανασσα που τώρα έγινε ένα από τα «καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου» προσελκύοντας προσωπικότητες και διεθνούς εμβέλειας τουρίστες (ίδε Μύκονος κλπ)

  • Ίδε και το τραγικό του καραβιού στην Χλώρακα που προσάραξε στην παραλία και υπήρχε επιμονή για αποξήλωση του και τώρα να είναι ο πρώτος προορισμός για ζευγάρια γάμου με αρκετά εισοδήματα στον Δήμο.

  • Δεν έχει η στήλη τον χώρο να ενημερώσει για πολλά άλλα, όπως τα ανόητα του Λιμανιού της Λάρνακας (που το ανάλαβε η Λεμεσός), τις ενστάσεις για το παλιό λιμάνι Λεμεσού, που τώρα είναι στολίδι, την παραλία Σωτήρας και τόσα άλλα.

Φίλοι μας αναγνώστες και Κυβερνώντες, υπάρχει τώρα κάποια πρόταση για ένα είδος fast truck για μεγάλες αναπτύξεις. Πολύ καλή προσπάθεια και ιδέα και θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα, διότι οι διάφοροι διαμαρτυρόμενοι καλοβολεμένοι δεν γνωρίζουν την προϊστορία.

Ο στόχος μας θα είναι ένας (όχι όμως και ο μοναδικός). Η ανάπτυξη της οικονομίας, τώρα που τα πράγματα πάνε καλά, η μείωση της ανεργίας, η διατήρηση των νέων στην Κύπρο κλπ.

Έχουμε ελπίδα προσέλκυσης ξένων επενδυτών με τα πιο πάνω; Δεν νομίζουμε όταν διαβάσετε αυτό το άρθρο.

www.aloizou.com.cy | www.aloizou.ru

Disclaimer / Copyright / Privacy Policy | Site Map

Copyright © 2017 Antonis Loizou & Associates All rights reserved.
Development by Pansophic Software