Cyprus Property | Antonis Loizou

Русский

UK FREE PHONE 08000326203

INTERNATIONAL+357 25 871 552

Home Search Golf Properties Press Centre About Us Contact Us  

Press Centre > Άρθρα

Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Αντώνης Λοΐζου, FRICS - LinkedIn Profile

 

Αντώνης Λοΐζου, FRICS

Αντώνης Λοΐζου & Συνεργάτες  Chartered Surveyors

 

Press Centre

Articles
News & Exhibitions
Questions & Answers
Ελληνικά Άρθρα
Publications

Information

About Cyprus 

 

Προβολή της Κύπρου & Ακίνητα

31 Δεκεμβρίου 2017

 
Subscribe to our newsletter

Φορολογίες

Κάθε εβδομάδα να εξετάζονται οι διάφοροι τουριστικοί προορισμοί της Κύπρου και ακόμη συγκεκριμένα έργα οικιστικής ανάπτυξης και μη, ανά περιοχή.

Υπάρχει ένα εξαιρετικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα στην Ελληνική τηλεόραση με την ονομασία Μένουμε Ελλάδα. Η σειρά αυτή επί εβδομαδιαίας βάσης επισκέπτεται διάφορους τουριστικούς προορισμούς με εξαιρετική φωτογράφηση και με συνεντεύξεις ντόπιων όσο και τουριστών, Ελλήνων και ξένων (για τα Ελληνικά υπάρχουν και υπότιτλοι στα Αγγλικά). Τα διάφορα CD υπάρχουν στο διαδίκτυο με δωρεάν χρήση (με υποτίτλους για ξένες γλώσσες).

Διερωτώμεθα λοιπόν μήπως ένα παρόμοιο πρόγραμμα επί εβδομαδιαίας βάσης «Μένουμε Κύπρο» να είναι μια καλή ιδέα και για την Κύπρο, βοηθώντας στην προσέλκυση ντόπιων τουριστών και ξένων και την προώθηση πωλήσεων ακινήτων. Κάθε εβδομάδα να εξετάζονται οι διάφοροι τουριστικοί προορισμοί της Κύπρου και ακόμη συγκεκριμένα έργα οικιστικής ανάπτυξης και μη, ανά περιοχή. Υπάρχει μεν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για την Κύπρο για διάφορα χωριά από το ΡΙΚ, αλλά δεν είναι το ίδιο και ούτε ο στόχος είναι ο ίδιος, ενώ ένα άλλο παρόμοιο πρόγραμμα παρουσιάζει ένα παρουσιαστή που η ενασχόληση του είναι κυρίως να «τρώει».

Εάν υποθέσουμε ότι το όλο πρόγραμμα θα κοστίσει €1 εκ. τον χρόνο και με 13.8 εκ. διανυκτερεύσεις παγκύπρια, τότε το ποσό που εισηγηθήκαμε είναι πολύ εφικτό (7.2 σεντ ανά διανυκτέρευση μια 4μελή οικογένεια για 10 ημέρες ±€3.0). Στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν και έργα παραπλήσια/άμεσα σχετιζόμενα με τον τουρισμό, π.χ. τα διάφορα γήπεδα γκολφ, οι μαρίνες, εστιατόρια/ταβέρνες/ μπαράκια κλπ (ίδε παρόμοιο πρόγραμμα ΡΙΚ Κυπριακή Κουζίνα) με ανάλογη χρέωση π.χ. €2.000/έργο. Τα CD αυτά θα διατίθενται προς πώληση με μηδενικό σχεδόν κόστος, ενώ για εκείνους που ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε ένα κατάλογο για να τους αποστέλλεται το CD με email όπως αυτά ετοιμάζονται.

Όσο και να μας προβληματίζει η πρόσθετη χρέωση/αύξηση κόστους στα τουριστικά καταλύματα, εντούτοις είναι πρόδηλο ότι ούτε και εμείς οι Κύπριοι γνωρίζουμε τι προσφέρουμε. “Ξαφνικά” μάθαμε για ένα καταπληκτικό spa-center ευρισκόμενο σε ένα απόμερο χωριό της Πάφου, το οποίο και «πιάστηκε» ως μοναδικό από Λευκωσιάτες και άλλους. Ξενοδοχεία με εκκλησάκια είναι ένας νέος προορισμός για γάμους ιδιαίτερα Κυπρίων (με καλό ποσοστό και από ξένους). Το Pissouri Resort είναι ένα παράδειγμα όπως το Intercontinental και το Anassa στην Πάφο. Μάλιστα η ζήτηση είναι τέτοια που θα πρέπει ο γάμος να καθοριστεί ανάλογα με την ύπαρξη κενού χρόνου του ξενοδοχείου!

Ο Κύπριος τουρίστας είναι ο πιο καλός υπό την έννοια της πιο ψηλής κατανάλωσης (spending power) όσο και τις επισκέψεις του σε χειμερινούς μήνες. Από την άλλη γνωρίζοντας την αδυναμία του Κύπριου, ορισμένα ποιοτικά ξενοδοχεία εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση. Έτσι για κράτηση σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στον Πρωταρά, ζητούν για ένα σαββατοκύριακο για 2 άτομα Β/Β €600!! Παρομοίως, ξένος (Ρώσος) ζήτησε δωμάτιο σε ξενοδοχείο στην Πάφο για τον γάμο του εγγονού του, του ζητήθηκε για μια κράτηση σαββατοκύριακου (τον Σεπτέμβριο) €400/δωμάτιο των δύο, με 200 καλεσμένους δηλαδή 100 δωμάτια!!

  • Επισκεφθήκαμε εστιατόριο στο Πισσούρι πάνω στην παραλία στον Κόλπο. Όλα “μια χαρά”, εκτός της μουσικής, που ήταν μεταξύ still disco και οτιδήποτε άλλο. Κέντρο επί της παραλίας με μέσης ηλικίας πελάτες περί των 50 χρονών χωρίς μουσική Ελληνική;

  • Παρευρεθήκαμε σε ένα ψηλού κόστους γάμο στη Λεμεσό (με κόστος ανά άτομο €250!!!). Ζητήσαμε από τον Αγγλόφωνο σερβιτόρο μήπως έχει περισσέψει ένα πιάτο από το τάδε φαγητό. Μας είπε όχι “δεν ξέρω” και να πάμε να κοιτάξουμε εμείς.

  • Μας συνέβηκε και αυτό σε ξενοδοχείο παραθαλάσσιο παραγγείλαμε ένα μπουκάλι κρασί ΄Αγιος Ανδρόνικος κόστους υπεραγοράς €7.0. Μας χρέωσε €56!! Ποιοτικός τουρισμός ή ποιοτική κλεψιά;

  • Τα Κυπριακά ταξί είναι ένα δυσφημιστής της Κύπρου με υπερχρεώσεις ιδιαίτερα αυτοί που έχουν τα μονοπώλια των αεροδρομίων. Σας αναφέρουμε δική μας εμπειρία με συμφωνηθείσα τιμή με τον εκεί γραμματέα €25 από την Λάρνακα στον Πρωταρά, μας χρέωσε €32.

  • Να μην μας διαφεύγει η περιβόητη χρέωση ενός λεμονιού σε εστιατόριο Πάφου προς €5.0 και ο ξυλοδαρμός Αυστραλού τουρίστα από οδηγό ταξί που τον υπερχρέωσε - Και οι δύο υποθέσεις αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

  • Κλπ κλπ

Άρα ναι μεν βοήθεια προς ξενοδόχους με κόστος στο Κράτος και με κάποια δική τους συνεισφορά, αλλά και κάποιου είδους ελάχιστης «τσίππας» από ξενοδόχους και άλλους, έστω για ολίγους μεν, αλλά είναι αρκετοί για να καταστρέψουν και τους υπόλοιπους.

Άνκαι η στήλη αυτή ασχολείται με τα ακίνητα, το επίπεδο του τουρισμού και η ποιότητα της εξυπηρέτησης έχει άμεση σχέση με τις αγορές ακινήτων από ξένους. Στο παράδειγμα που θέσαμε του Ρώσου με τα 100 δωμάτια, είναι πελάτης μας, ο οποίος κατέληξε να αγοράσει τόσο για εκείνο όσο και για τον εγγονό του 2 κατοικίες αξίας €5.0 εκ. στην Λάρνακα!! (ο γάμος έγινε στην Λάρνακα αντί Πάφο).

www.aloizou.com.cy | www.aloizou.ru

Disclaimer / Copyright / Privacy Policy | Site Map

Copyright © 2017 Antonis Loizou & Associates All rights reserved.
Development by Pansophic Software