Press Centre > Ελληνικά Αρθρα

Press Centre
- Articles
- News & Exhibitions
- Questions & Answers
- Ελληνικά Αρθα
- Publications

Real Estate Tools

- Currency Calculator
- Mortgage Calculator
- Metric Converter

Information

- Cyprus Info
- Property F.A.Q
- Real Estate Tips
- Links Directory
Η Αφυπηρέτηση της Παρέας
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ξένοι μας δείχνουν τον δρόμο της εξέλιξης στην επένδυση ακινήτων. Από την ανάπτυξη σε γεωργικές περιοχές με μεμονωμένες κατοικίες και την αναπαλαίωση των κατοικιών σε χωριά, μέχρι και αγορά ξενοδοχείων για αφυπηρέτηση σε συνιδιοκτησιακή χρήση.
29/04/2018
Καλημέρα σας
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι ο σύνδεσμος ξενοδόχων διαμαρτύρεται για το θέμα της ενοικίασης εξοχικών επαύλεων σε ντόπιους/ξένους τουρίστες και ότι αυτό προκαλεί αθέμητο ανταγωνισμό για τις δικές τους επιχειρήσεις. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
21/04/2018
Καταστροφή ή Αναβάθμιση Παραλιών;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Παρατηρούμε διάφορες εκδηλώσεις και αναφορές για έργα τα οποία τα διάφορα Δημαρχεία εκτελούν στις παραλίες. Οι αναφορές αναφέρονται σε μικρούς κολπίσκους ιδιαίτερα στην περιοχή Πρωταρά και Αμμοχώστου - Αγίας Νάπας / Σωτήρας και διερωτόμαστε εάν οι διαμαρτυρόμενοι έχουν ιδίαν γνώση, δηλαδή εάν επισκέφθηκαν τους τόπους επέμβασης πριν και μετά των έργων.
15/04/2018
Ακατανόητη Πολεοδόμηση
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Είναι δυνατόν αγαπητοί μας αναγνώστες να φθηνίσουν τα διαμερίσματα σε μια ημέρα και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο που να είναι προσιτό για τους νέους και τους χαμηλά αμειβόμενους; Είναι δυνατόν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς φορολογίες και ενισχύσεις και χωρίς να πάθει ζημιά κανένας;
08/04/2018
Θα σας Πάρουμε Πίσω: Δημόσια Υπηρεσία
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Παραθέτουμε αυτήν την ακατανόητη κατάσταση των Κυβερνητικών τμημάτων όταν ένας πολίτης χρειάζεται μια πληροφορία ή/και εξήγηση για κάποιο θέμα.
01/04/2018
Τίτλοι Ιδιοκτησίας και Αλαλούμ
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Μέχρι σήμερα θέλαμε να πιστεύουμε ότι τίτλος ο οποίος εκδίδεται από την Δημοκρατία, έχει το σωστό εμβαδόν εγγεγραμμένο στον τίτλο και όπου ο πολίτης θα μπορούσε να βασιστεί πάνω του. Ξαφνικά σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο, π.χ. μετά από την αγορά του κτήματος και σε περίπτωση επανα-υπολογισμού του εμβαδού, το εμβαδόν αυτό αυξάνεται ή μειώνεται. Στην πρώτη περίπτωση ίσως ο πωλητής να ζημιώνει, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο αγοραστής.
25/03/2018
Το Σύνδρομο της Αυτοκαταστροφής;
Antonis Loizou, FRICS
Το μέτρο των διαβατηρίων/βίζων είναι πολύ πετυχημένο μέτρο για προσέλκυση φρέσκου ξένου χρήματος στην Κυπριακή οικονομία, τόσο σε καταθέσεις τραπεζών, στην αύξηση και γνωριμία του διεθνούς τουρισμού και όσον μας αφορά εμάς, στην ανάκαμψη της οικοδομικής βιομηχανίας
18/03/2018
Μας έριξαν τον Νόμου τους - Υπ. Εσωτερικών & Κοινόχρηστα
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Έχουμε υποβάλει στους τελευταίους 4 υπουργούς Εσωτερικών το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει για τα κοινόχρηστα και της μη λειτουργικότητας του σχετικού νόμου. Στις πιο πρόσφατες εισηγήσεις μας που υπεβλήθηκαν στις 29.6.2017 όπου εισηγηθήκαμε ότι η πληρωμή κοινοχρήστων θα πρέπει να προηγείται οποιασδήποτε μεταβίβασης / υποθήκευσης / ενοικίασης / αίτηση για άδεια κλπ εις μια προσπάθεια να περιοριστεί η «κατάρα» αυτή της οικοδομικής βιομηχανίας και μετά από πάροδο 6 μηνών, ελήφθη η πιο κάτω επιστολή από το Υπουργείο Εσωτερικών σε επιστολή που απέστειλε ένας αναγνώστης μας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
11/03/2018
Καρναβάλια & Πύργοι - Λεμεσός
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Τώρα θα διερωτηθείτε για την επικεφαλίδα του άρθρου αυτού. Και όμως, όση σχέση έχει η ελκυστική φορολογία, τα διαβατήρια για τους ξένους, η ασφάλεια ζωής, η ευκολία διακίνησης και τα ξένα σχολεία κλπ, έχουν σχέση τα καρναβάλια και οι άλλες δραστηριότητες
04/03/2018
Η περιοχή Αμμοχώστου & Μέλλον
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Η τουριστική περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου έχει τα πάνω της με την ψηλή ζήτηση του τουρισμού και με τις πρόσθετες 2.500 κλίνες που ανεγείρονται τώρα και τις αναβαθμίσεις των πλείστων άλλων. Την περιοχή αυτή την έχουν «μάθει» η Ρωσική και η Γερμανική αγορά, ενώ έχει διαφοροποιηθεί και η ποιότητα του τουρισμού, από νεαρούς ταραχοποιούς (κυρίως Βρετανούς), σε οικογένειες μέσης ηλικίας, κυρίως Ρώσους. Στους ξένους τουρίστες θα πρέπει να προστεθούν και οι ντόπιοι, κυρίως Λευκωσιάτες και άνκαι η ζήτηση από αυτή την πηγή είναι κυρίως για τους μήνες Ιούνιο-Αύγουστο, υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες εξοχικές κατοικίες/διαμερίσματα και άλλοι να ενοικιάζουν.
24/02/2018

Disclaimer/Copyright/Privacy | Site Map| | Links Directory | Cyprus Villages

Copyright © 2014 Antonis Loizou & Associates Ltd. All rights reserved.
For questions or comments please contact us at  webmaster@aloizou.com.cy
Development by Pansophic Software