Press Centre > Ελληνικά Αρθρα

Press Centre
- Articles
- News & Exhibitions
- Questions & Answers
- Ελληνικά Αρθα
- Publications

Real Estate Tools

- Currency Calculator
- Mortgage Calculator
- Metric Converter

Information

- Cyprus Info
- Property F.A.Q
- Real Estate Tips
- Links Directory
Το παλιό Λιμάνι Λεμεσού και άλλα - Διάψευση των αρνητικών
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Έχουμε επισκεφθεί το αναβαθμισμένο παλιό Λιμάνι Λεμεσού (Ψαρολίμανο) και πράγματι μας εντυπωσίασαν τα κτίρια της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που ορισμένα ανεγείρονται πάνω από την θάλασσα σε ένα οργανωμένο έργο ψηλής αρχιτεκτονικής ποιότητας, που κέρδισε κατ’ επέκταση και το Α’ βραβείο αρχιτεκτονικής της Κύπρου.
05/02/2017
Τι μπορεί να κάνει ένας Υπουργός
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Σε πρόσφατη μας επίσκεψη στους Δήμους Αγίας Νάπας - Σωτήρας - Παραλίμνι μείναμε άφωνοι από τον οικοδομικό οργασμό της περιοχής. Το προηγούμενο μας άρθρο για τους Δήμους Αμμοχώστου είναι σχετικό, αλλά τα δεδομένα είναι τέτοια σήμερα που καθιστούν την περιοχή αυτή πιο ανταγωνιστική από πλευράς της οικοδομικής ανάπτυξης.
29/01/2017
Νέα Γενεά Κυπρίων Μεταναστών
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Μετά από το πρώτο κύμα μεταναστών (1950’s) και το δεύτερο (1960’s) το 2013 και μετά, παρατηρήθηκε ένα νέο κύμα μεταναστών προς άλλες χώρες. Σε αντίθεση όμως με τα προηγούμενα χρόνια, το «σημερινό κύμα» που ακόμα συνεχίζεται, αποτελείται από άτομα επιστήμονες κυρίως νεαρής ηλικίας (από 25-35 χρονών) που είτε επιδιώκουν εργοδότηση, είτε παραμένουν στις χώρες που σπουδάζουν και δεν επιστρέφουν. Ο στόχος τους είναι κυρίως στην Βρετανία-Η.Π.Α. και σε λιγότερο βαθμό σε Αυστραλία, ενώ οι «μετανάστες» σε Αραβικές χώρες είναι μάλλον προσωρινής διαμονής. Τα επαγγέλματα που μεταναστεύουν είναι κυρίως τεχνικά (αρχιτέκτονες, μηχανικοί κλπ) και χρηματοοικονομικά θέματα και σε λιγότερο βαθμό για άλλα επαγγέλματα. Οι νεαροί αυτοί στοχεύουν κυρίως στις χώρες που έχουν σπουδάσει και που τους είναι γνώριμες (νοοτροπία/γλώσσα κλπ).
22/01/2017
Δήμαρχοι Αμμοχώστου - Νέα Πολεοδόμηση
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Αναφερόμαστε στο παρόν μας άρθρο στους νέους Δημάρχους και Συμβούλια της επαρχίας Αμμοχώστου, ιδιαίτερα στους Δήμους εκείνους που έχουν παραλιακό μέτωπο. Η περιοχή αυτή με τις πιο όμορφες παραλίες της Κύπρου, έχει διατηρηθεί υποβαθμισμένη στην ανάπτυξη για ΄λόγους που οφείλονται και στην κακή πολεοδόμηση που επέβαλε το Κράτος και ίσως και λόγω αδυναμίας των εκάστοτε Δήμων.
15/01/2017
Προβληματισμός για το άμεσο μέλλον - Διαβατήρια
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Πιστεύουμε ότι το μέτρο για τις βίζες μόνιμης παραμονής και για τα διαβατήρια με ιθαγένεια, είναι ότι το πιο πετυχημένο, τόσο για την οικοδομική βιομηχανία, όσο και για την ευρύτερη οικονομία. ΄Ισως το μέτρο αυτό να είναι από μόνο του ο λόγος του ξεκινήματος της ανάκαμψης της οικονομίας (μαζί με τον τουρισμό). Από το μέτρο βίζες/διαβατήρια, εισπράχθηκαν από πωλήσεις ακινήτων γύρω στο €1.7 δις. κατά τον Υπουργό Εσωτερικών. Πολύ καλά, διότι η είσπραξη αυτή θεωρείται τουλάχιστον ως ξεκίνημα που συνδέονται σε κάποιο βαθμό και από τον μακροχρόνιο τουρισμό ψηλής εισοδηματικής στάθμης [που προσθέτει στην όλη κατάσταση], ενώ οι πρόσθετοι ξένοι, μαθαίνουν την Κύπρο με πιθανότητα επέκτασης τους σε επιχειρήσεις [ίδε επενδύσεις Κινέζων σε ξενοδοχεία κλπ.].
08/01/2017
Αυξητική τάση για διαμερίσματα προς ενοικίαση
Αντώνης Λοΐζου & Συνεργάτες
Η αγορά ακινήτων όσον αφορά το πιο πάνω θέμα φαίνεται να έχει διαφοροποιηθεί. Υπάρχει μια αυξητική τάση για διαμερίσματα προς ενοικίαση, η οποία προκάλεσε και την αύξηση των ενοικίων των διαμερισμάτων από το έτος 2015 (αύξηση της ζήτησης κατά 30%) προκαλώντας μια αύξηση των ενοικίων κατά 20%. Η αυξημένη ζήτηση παρατηρείται κυρίως σε κάποια κεντρικά σημεία των πόλεων, ως επίσης και για μονάδες πλησίον της παραλίας.
25/12/2016
Θα την πάθουμε και πάλι
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Το πάθημα δεν μας γίνεται μάθημα φαίνεται. Όπως και στην προ Μαρτίου 2013 εποχή, έχουμε και τώρα προειδοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους, τόσο ντόπιους όσο και ξένους οργανισμούς, ότι ξοδεύουμε περισσότερο από ότι κερδίζουμε. Αποτέλεσμα να έχουμε προειδοποίηση για το δημοσιονομικό χρέος.
18/12/2016
Ενοικίαση Κρατικής Γης και άλλα
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Παρατηρούμε με πολλή απογοήτευση την έλλειψη κατευθυντήριων γραμμών εκ μέρους της Πολιτείας προς το Κτηματολόγιο (ως επίσης και άλλων Κυβερνητικών τμημάτων) όσον αφορά την ενοικίαση Κρατικής Γης και ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα είναι ο μεν Πρόεδρος και Υπουργός Εσωτερικών να αναφέρονται ότι «εκτός του ενοικίου θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το όφελος της οικονομίας από οποιοδήποτε αναμενόμενο έργο ανάπτυξης», ενώ οι Δημόσιες Υπηρεσίες και άλλοι εξετάζουν τις αιτήσεις στεγνά με βάση δικές τους προσεγγίσεις.
11/12/2016
Η εποχή της γεωργίας;
Αντώνης Λοΐζου & Συνεργάτες
Μέσα στα πολλά μεγάλης εμβέλειας έργα ανάπτυξης που αναμένονται, όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ, καζίνο και πολυώροφες οικοδομές των 30 ορόφων και πάλι οι ξένοι επενδυτές μας δείχνουν τον δρόμο για εναλλακτικές επενδύσεις. Κάτι παρόμοιο που έγινε με Ισραηλινούς επενδυτές με το πολυώροφο (το πρώτο) έργο στη Λεμεσό με το Olympic Tower που «άνοιξε τα μάτια» τόσο των Αρχών, όσο και των εδώ επιχειρηματιών ανάπτυξης, για μια νέα εποχή πολεοδομικής ανάπτυξης.
04/12/2016
Οκέλλες Τέλος;
Αντώνης Λοΐζου, FRICS
Περάσαμε διάφορα στάδια στην ανέγερση κατοικίας με αποκορύφωμα το έτος 2008/2009. Μεγάλα σπίτια με επιβλητική εμφάνιση τύπου Γαλλικού chateau σε μεγάλα γήπεδα των 1.500-3.000 τ.μ. και με εμβαδόν γύρω στα 700-1.000 τ.μ., φαίνεται να έφθασαν στο τέλος της εποχής τους.
30/11/2016

Disclaimer/Copyright/Privacy | Site Map| | Links Directory | Cyprus Villages

Copyright © 2014 Antonis Loizou & Associates Ltd. All rights reserved.
For questions or comments please contact us at  webmaster@aloizou.com.cy
Development by Pansophic Software